Protetika na implantima

Protetika na implantima

Protetika
Protetske nadoknade na implantatima predstavljaju složena i najbolja funkcionalna i estetska rešenja u slučaju gubitka jednog, više ili svih zuba.
Izradi protetskih nadoknada prethodi ugradnja implantata. Po njihovoj oseointegraciji, izrađuju se krune ili čitave konstrukcije koje se pričvršćuju na implantima cementiranjem ili šrafljenjem, što je dokazano bolje.
Ukoliko Vam nedostaje jedan zub i ukoliko situacija u Vašim ustima dozvoljava, preporučujemo Vam ugradnju jednog implantata na koji se postavlja suprastruktura koja imitira zbrušen zub, a zatim keramička krunica koja u potpunosti imitira zub koji nedostaje. Na ovaj način dobijamo nadoknadu najpribližniju prirodnom zubu u smislu funkcije, estetike i prihvatanja sila u toku žvakanja, a izbegavamo brušenje susednih zuba što bi bio slučaj kod nadoknade zuba običnim mostom.
Ukoliko Vam nedostaju tri zuba, preporučuje se ugradnja dva implantata, postavljanje suprastruktura na njima koje imitiraju zbrušene krunice prirodnih zuba i tri keramičke krunice u vidu mosta koje povezuju te implantate. Posebna prednost ovakvih nadoknada je u slučajevima nedostatka poslednjih zuba u nizu, čime se izbegava rehabilitacija krezubosti mobilnim rešenjima, protezama, koje su manje komforne za pacijenta.
Ukoliko Vam svi zubi nedostaju, estetski i funkcionalno najsavršenije i najsavremenije rešenje je konstrukcija sa fiksiranim kompletnim zubnim lukom od 12 keramičkih krunica koji se preko suprastruktura šrafe na ugrađenim implantatima. Time vraćate samopouzdanje jer Vas ovakva vrsta rehabilitacije vizuelno podmlađuje i  daje osećaj kao da su “novi zubi” vaši. Moći ćete da jedete svu vrstu hrane i u društvu bez straha.
Bezubost može da se reši i protezama koje su povezane sa implantatima pomoću veznih elemenata u vidu lokatora i prečki. To je manje savršen način od prethodno opisanog, ali veoma dobar i ekonomičniji izbor rehabilitacije bezubih pacijenata od prethodnog. Na taj način se postiže veća stabilnost i retencija proteza, komfor, lako održavanje oralne higijene u odnosu na klasične proteze.

Zadovoljni pacijenti

“Preporučujem Dr Ivanu i Dr Mariju jer svoj posao rade odlično i odgovorno. Obe su veoma strpljive i ljubazne i zadovoljstvo je razgovarati sa njima. Uvek sam se plašila da odem kod zubara ali sada više ne osećam tako nešto zahvaljujući ordinaciji – INCISIVUS – . Moja topla preporuka”

“Svi u ordinaciji – INCISIVUS – su apsolutno ljupki i ljubazni. Veći deo života sam imala fobiju od zubara ali posle samo jedne posete, zapravo se radujem povratku”

Translate »
Call Now Button