Beljenje zuba

Beljenje zuba…

Izbeljivanje osnovne nijanse zuba…

…koju smo ili genetski nasledili ili je nastala kao posledica nekih oboljenja tokom rasta i razvoja zuba. Predstavlja efikasan i najmanje agresivan tretman iz oblasti estetske stomatologije.

Na jedan lak i jednostavan način možemo izbeliti osnovnu boju zuba za nekoliko nijansi.
Beljenje ne šteti zubima.
Zasnovano je na optičkoj iluziji, gde dolazi do hemijske konverzije pigmenata u zubu određene boje kada delujemo sredstvima za izbeljivanje, karbamid peroksidom ili vodonik peroksidom. Znači, sastav zuba se ne menja, samo nastaje optička varka gde mi jednu boju vidimo mnogo svetlijom.
Mogu se izbeljivati i vitalni (“živi”) i avitalni (“mrtvi”) zubi.
Zubi se izbeljuju u ordinaciji, takozvano ordinacijsko izbeljivanje, ili u kućnim uslovima, kućno-noćnom tehnikom, gde pacijent dobija gel za izbeljivanje i folije za zube u koje se taj gel nanosi.
Tehniku kojom će se zubi izbeljivati određuje stomatolog na osnovu kliničkog pregleda i utvrđivanja o kakvoj se prebojenosti radi, a pre izvođenja bilo koje tehnike beljenja, uklanja se zubni kamenac ako je prisutan, zubi moraju biti zdravi, potpuno sanirani.
Neophodno je da i desni budu  zdrave. Ukoliko nešto od ovoga nije ispunjeno, procedura beljenja bi bila štetna.

Zadovoljni pacijenti

“Preporučujem Dr Ivanu i Dr Mariju jer svoj posao rade odlično i odgovorno. Obe su veoma strpljive i ljubazne i zadovoljstvo je razgovarati sa njima. Uvek sam se plašila da odem kod zubara ali sada više ne osećam tako nešto zahvaljujući ordinaciji – INCISIVUS – . Moja topla preporuka”

“Svi u ordinaciji – INCISIVUS – su apsolutno ljupki i ljubazni. Veći deo života sam imala fobiju od zubara ali posle samo jedne posete, zapravo se radujem povratku”

Translate »
Call Now Button